Защо едно лого трябва да струва повече от закуската ви

Логото е едно от най-важните неща за една компания. Въпреки това една доста голяма част от хората, подценяват силата му. В резултат на това, повечето хора и подценяват цената на този продукт – смятат, че могат да получат качествена изработка на цената на няколко лева! Ето обаче защо едно лого трябва да струва повече, от това което плащате за един обяд навън!

1.Логото е първото впечатление на клиента Ви!

Преди клиента да посети офиса Ви, той ще посети сайта Ви. А какво ще види като посети Вашият сайт? Логото! За това то трябва да може да говори само за себе си, да бъде лесно разпознаваемо! То може да покаже компанията Ви в различна светлина.

2. Няма срок на годност

Докато повечето храни имат някакъв срок на годност, то при логото не е така. то ще служи на Вас и Вашата компания години напред!

3. Логото трябва да бъде оригинално

Едно лого трябва да бъде създадено единствено и само за Вашата компания! Затова се съмнявам, че ще сте спокойни ако имате лого, което е подобна на стотици други компании!

4. Работата по едно лого отнема доста време

За дизайн на едно лого обикновено се отделят поне 3-4 часа работа.Процесите са прости:

Проучване
Нахвърляне на няколко различни идеи
Създаване на няколко черови
Минимум три различни версии
Последно настройки на избраното от клиента лого
Тази работа в никакъв случай не е работа за мизерни суми, както смятат някои клиенти.

Какво мислите Вие? Според Вас дали едно МакМеню струва повече от Вашето лого(всъщност през 13:00 обикновено за мен логото струва по-малко от едно МакМеню, защото обикновено обядвам около 14:00).


източник: o-designer.com

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , ,

Вашият коментар