Излезе Adobe Creative Suite 5

Adobe CS5Adobe Systems представи днес своя пакет от програми Creative Suite 5, ориентиран към дизайнери, професионални художници и фотографи. Четвъртата версия на продукта излезе през септември 2008 година.


В Creative Suite 5 е разширена функционалността и производителността на дизайнерските инструменти, реализирана е интеграция с онлайн съдържанието, предоставени са възможности за оптимизация на цифрови маркетингови кампании и е реализиран достъп към Omniture технологиите.


В основата на новата продуктова линия стои решението Creative Suite 5 Master Collection, което включва програмите Photoshop CS5, Illustrator CS5, InDesign CS5, Flash Catalyst CS5, Flash CS5 Professional, Dreamweaver CS5, Premiere Pro CS5 и After Effects CS5. Пакетът, както отбелязват от Adobe, притежава над 250 нови функции, облекчаващи създаването и обработката на информация.
Значително развитие в CS5 са получили средствата за редактиране на изображения – например технологията Truer Edge в Photoshop CS5 облекчава разпознаването на контурите и ускорява процеса по създаване на маски. Новата версия на Photoshop позволява премахване на елементи от изображението и бързото им заменяне посредством инструмента Content-Aware Fill. С помощта на допълнителни опции потребителите на Adobe Illustrator CS5 ще могат да създават селекция с различна ширина и точно да я коригират в произволни точки.


Приложенията в Creative Suite 5 са интегрирани със системата от услуги Adobe CS Live, оптимизиращи дизайнерската работа.


Продажбите на Creative Suite 5 ще започнат в рамките на месец, като различните пакети са на стойност между $1 300 и $2 600.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , , , , ,

Вашият коментар