Как да социализирате вашия уеб сайт

Човекът и социализацията вървят ръка за ръка. Както човек не може да оцелее в този свят без да се среща с хора и да се социализира, по същия начин и вашия уеб сайт не може да оцелее без публичност. Една от целите на сайта е да привлича колкото се може повече посетители. Ако това не се случва с вашия уеб сайт, то значи му е необходима социализация. Ето как може да се осъществи:


1.Оптимизация за търсачките

Около 80 % от интернет потребителите разчитат на търсачките, за да открият даден продукт или услуга. Ако дизайнът и програмирането на вашия уеб сайт не са правилно направени, така че да се „харесат” на търсачки като Google, Yahoo и Bing, то тогава вие не съществувате и за онлайн потребителите. Ако не можете да си позволите редизайн, който да отговаря на изискванията на търсачките, то тогава можете да заложите на правилна seo оптимизация, която със сигурност ще даде резултати. Не е необходимо да плащате например големи суми за реклама в Google, за да излизате на първа позиция. Това може да се случи и чрез seo.


2.Присъствие в различни директории

Подобно на търсачките, вие трябва да намерите съответните директории и да представите вашия сайт там. След като го направите, хората ще могат да достигат до него бързо и удобно. Потребителите обичат директории, тъй като те могат да намерят правилната информация, организирана по категории веднага. Важно за фирмите е да създадт място, където потребителите и клиентите могат да комуниикират помежду си, относно продуктите и услугите. Най-добър вариант за това е създаване на корпоративен блог. Освен, че дава възможност за комуникация между потребителите, той позволява на фирмата да изрази своята лична позиция към всеки посетител. За разлика от корпоративния сайт, в който се поместват информативни новини, блоговете са тези, които могат да предадат емоционално съобщенията на публиките.


3.Споделяне на информация
Използвайте сайта си, за да споделяте интересна информация с потребителите, било то под формата на блог, на видео демонстрации и др. Наличието на разнообразна и достоверна информация ще привлече повече посетители и ще направи уеб сайта ви надежден и популярен сред онлайн потребителите.


Източник: webmedia.bg

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , ,

Вашият коментар