Лого дизайн

brandsВ днешно време е почти невъзможно даден бизнес да оцелее без помощта на маркетинга. Конкуренцията е фактор, с който малки и големи трябва да се съобразяват. Предприемачи, занимаващи се с малък бизнес, са принудени да използват иновативни идеи в маркетинг стратегиите си, за да могат да се конкурират с големите.
За да се установят трайно на пазара, те трябва да наложат техния бранд и идентичност и да добият добра репутация в очите на потребителите. Първата стъпка в този процес е изработването на лого.


Дефиниция на лого

Накратко казано – логото е изображение, което превъплащава визуалната идентичност на една фирма. Логото трябва не само да представя даден продукт, а в известна степен и да убеждава за неговите достойнства и качества, да носи духът му.
Logo е съвкупност от графичени елементи, символи или икона на търговска марка или продукт, които пресъздават визуално марката / продукта. Ефектът на запазения знак е при неговото прилагане да бъде мигновено разпознат. Формата, цветовете, шрифта и образите са обикновено различни от тези на другите в бранша. Едни от най-известните и разпознаваеми лога в световен мащаб са тези на Apple, Nike, IBM и Coca Cola.


Процес на създаване
След като конкуренцията е твърде висока, то лого дизайнът и корпоративната идентичност трябва да са уникални и да се различават от тези на преките конкуренти. Процесът при създаването на едно лого започва с илюстриране на корпоративната визия. Тук не трябва да се поставят ограничения при процеса на работа, за да може лого дизайнерът да пресъздаде няколко уникални идеи. Едно лого също трябва лесно да се запомня и асоциира с продуктите или услугите, които то представя.

Източник: http://www.ivoivanov.net/

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , ,

Вашият коментар