Откриването на правилният шрифт

fontsЕдин проблем, който не смятам че е възможно да бъде решен на 100% е намирането на подходящи шрифтове за всеки отделен проект, безпроблемно. Причината е в милионите различни шрифтове и безплатни, и платени. Просто е практически невъзможно да бъде организиран каталог, който да може да представи в организиран вид всичките тези “фонтове”. В крайна сметка резултатът е че в някои случаи губите повече време за намирането на точният шрифт, отколкото самият дизайн!

От доста време все смятам да си подредя поне основните шрифтове, но все изниква допълнителна работа. В крайна сметка се отказах от това намерение и засега използвам сайта на DaFont, който е доста добре организиран според мен.

Разбира се има и доста други програми, които могат да се използват. Добра програма, която няколко познати уеб дизайнери препоръчват е FontCat, но за съжеление тя работи само под Mac. Добрата му страна е че е безплатна. Позволява ви да подредите файловете си в различни папки, и след това Ви осигурява бърз преглед на всеки шрифт.

Как Вие подреждате шрифтовете си? Изобщо подреждате ли ги? Ще се радвам ако споделите Вашето мнение.

източник: o-designer.com

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , ,

Вашият коментар