5 начина да превърнете блога си в незабравим

Големият проблем в дизайна на блоговете е, че всички изглеждат почти еднакво, което ги прави трудно различими и лесно забравими. Въпреки че качеството на съдържанието има огромно значение за привличането на потребители, дизайнът и навигацията са това, което ще ги задържи или отблъсне. Важно е да се осъзнае, че подобно на социалните медии, блогът е инструмент, средство за постигане на конкретни цели, свързани с услугите и продуктите, които предлагате и най-вече – с потребителите. Той дава редица възможности като например лично емоционално отношение към посетителите и именно поради това е важно как изглежда и колко лесен за използване е.


Ако вече имате блог, но не харесвате неговия дизайн, ето 5 кратки съвета за редизайн и за създаване на запомнящ се блог.


1.Разчупете нормите
Да разчупите нормите означава да предприемете стъпка, която е различна от всичко, което сте правили до момента. Добър пример за това е да използвате нова цветова схема, която е тотално различна от използваната такава до момента. Това определено ще бъде забелязано от посетителите на блога ви.


2.Обърнете внимание на пренебрегвани до момента зони
Често пренебрегвани зони, които обаче оказват голям ефект върху потребителите и техните причини да посетят блога ви, са дизайнът на полето за коментари и дизайнът на Footer-a, където се публикуват подобни теми. Обърнете специално внимание на дизайна на тези области, отделете повече време за тях, тъй като това ще бъде оценено от посетителите.


3.Увеличете функционалностите в дизайна на блога

Дизайнът на блога не е просто художествена творба, която да окачим на стената, за да й се възхищаваме (въпреки че със сигурност има доста такива, които си заслужава да изложим). Но дизайнът на блога е повече интерфейс между читателя и съдържанието, което се публикува. Лесен начин да направите дизайна на своя блог по-функционален, е да добавите скрипт или плъг-ин, който да направи дизайна на блога по-добър. И ако създадете дизайн, който наистина отговаря на потребителските изисквания, тогава, той ще се забелязва и най-вече ще бъде запомнящ се, а вие ще може да предприемете следващите стъпки.


4.Предприемете една дизайнерска черта и я приложете

На първо място трябва да се уверите, че дизайнът на блога ви отговаря на стандартните изисквания. Какво означава това? Уверете се, че лесен за навигиране и комуникиране с потребителите. След това започнете да работите върху дизайна на конкретните елементи от блога, които оказват най-голямо значение върху посетителите. Дизайнът им обаче трябва да следва някаква линия, така че да се наблюдава единство във визията на елементите. Направете го възможно най-привлекателен и лесен за използване.


5.Постигнете уникалност в дизайна на блога

Най-голямото предимство е да успеете да направите дизайна на блога си уникален. Това най-много ще се оцени от потребителите. Можете да го постигнете, като разгледате колкото е възможно повече подобни блогове, така че да не поторите някой от тях. Това говори за професионализъм и ангажираност към блога ви.
източник: webmedia.bg

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , , ,

Вашият коментар