7 блог дизайн съвета от книгата Rockstar WordPress Designer

Създателите на топ блога за фрийлансъри Freelance Switch пуснаха нова е-книга, наречена How To Be A Rockstar WordPress Designer.

В нея ще намерите страхотни съвети за блог дизайна, написани от хора, които знаят как да си вършат работата. След като я закупих и прегледах, осъзнах че това е книга, която всеки блогър си струва да прочете.

В тази статия ще споделя с вас седем блог дизайн съвета от книгата, които ми направиха силно впечатление с полезността си.

Трите стилове блог.

Според своя дизайн, блоговете се делят на общества, списания и портали. Това са трите нови тенденции, които популярните блогъри въведоха през изминалата година.Общества са обикновените блогове и тези с подчертани възможности за комуникация. Списания са блоговете с повече от един автор и специфичен изглед, наподобяващ онлайн журнал. Порталите са блогове, приличащи на портали с цел информативност, отколкото дискусия.
Използваемостта е от значение.

Създаването на използваеми блогове означава да имате такъв блог, какъвто е лесен за навигация и улеснява читателите в техните действия. Посетителите трябва винаги да знаят къде се намират и как да стигнат там, където пожелаят.
Мислете като посетител.

Нужен ли е линк към администраторския панел в сайдбара, когато само вие го ползвате? Премахнете всякаква информация, която само вие използвате. Минимализмът играе важна роля в блог дизайна.
Ред и контрасти.

Нека типичните елементи като категории и търсачката да са там, където обикновено се очакват да бъдат (не в дъното, а на видно място). Използвайте цветовите контрасти и големината на шрифт, за да акцентирате над определени елементи от вашия дизайн.
Използвайте стандартни рекламни размери.

Установен размер за рекламен банер в блог е 125х125 пиксела. Така ще улесните както рекламодателите, така и себе си при управлението на реклами. Освен това, посетителите са свикнали да има качествени рекламодатели, използващи този формат блог реклама, поради присъствието им в популярните блогове. Затова са склонни да й обърнат внимание.
Съдържанието е основният акцент.

Когато разработвате блог, имайте предвид факта, че основният му акцент са статиите – не рекламите, не страниците, не категориите и таговете. Статиите. Ясно откроено съдържание и големи заглавия ще ви помогнат да привлечете нови редовни читатели.
Дайте насоки на посетителите.

Подбрани статии в страничния панел, линкове към подобни статии в края на всяка, линкове с ясни категории и архиви, открояващ се RSS абонамент. Това се очаква да съдържа един добър блог дизайн.

източник: www.kreativen.com

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , , , ,

Вашият коментар