Как да кракнем платен плъгин в сайта си само с CSS

Доката правих този блог и експериментирах с разни плъгини се натъкнах на няколко такива, които трябваше да купя за да разкарам досадния надпис „Powered by…“ .
Първото което ми дойде ма ума е да му дам display:none; да ама не.. въпросния елемент е с някъкво динамично ID което се сменя на всеки F5, сложено е произволно някъде из кода на страницата и си взема стила от css от някакъв друг сайт. Рових се доста из фаиловете им (.php, .js ..) и не успях да намеря как да ги махна.. потърсих помощ от 2ма-3ма програмисти с които работя (тъй като съм прост дизайнер), но и те стигнаха до заключението, че едиствения вариант да се махне това нещо е да се купи въпросния плъгин. Както всички знаем, българинът винаги може да измисли нещо, особено когато трябва да се купува софтуер, плъгин, сток фото, шрифт или каквито и да било платени неща из нета :D .
Да се върнем на въпросните плъгини. Решението е толкова просто, но ми дойде след около 2-3 часа мъки и ровене във файловете.Ето го и него:


1. Създаваме един div class="crack"

във хеадъра или фоотъра (темплейт които го има на всяка страница или в index.php, ако въпросното нещо което искаме да скрием е само на индекса)


2. После в css-a добавяме следнотo:

.crack{
display:block;
clear:both;
position:absolute; /*
width:150px; <--- Тук задаваме размерите които са ни необходими,
height:15px; <--- За да скрием Въпросто "powered by.." */
overflow:hidden;
top:483px; /* тук наместваме нашия "крак" за да отиде където трябва
margin-left:550px; т.е. върху въпросния надпис който искаме да скрием
z-index:99999;
background:#fff; /* тук задаваме цвета или имг-то на фона за се слее останалия пейзаж и всичко да изглежда както трябва ;) */
}
...инъче казано като не можем да го махнем, замазваме го...

Знам, че не съм открил топлата вода, но все пак се надявам този пост да помогне на хора който са имат подобни проблеми!

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , , , ,

Вашият коментар