Typedia – Енциклопедия за шрифтове и типорафия

Typedia е интернет общност, посветена на класифицирането на шрифтове и просвещаване на хората в техните тънкости. Тя представлява нещо като кръстоска между IMDb и Wikipedia, но е посветена само на типографията. Всеки е свободен да се присъедини, да добавя и редактира страници, посветени на различни шрифтови гарнитури или хората, които ги създава.


Ако обичате шрифтовете и искате да научите всичко за тях, Typedia е точно за вас. Там можете да намероте информация за произхода и създателите им, както и за причините да изглеждат по този начин. Всички могат да използват богатата информация и да се насладят на изкуството на създаването на шрифтови начертания и да се запознаят с хората, които го практикуват. С времето Typedia цели да стане отличен образователен източник за хора, които искат да научат повече за любимите си начертания и да открият нови.


Не пропускайте да разгледате Typedia, тя е място, на което всеки специалист в областта на графичната комуникация може да открие полезна и интересна информация. Страницата има изградена система за разделяне на шрифтовете по категории и всеки, който желае може да помогне за подобряването и разширяването на съдържанието.


източник: bulged.wordpress.com

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , ,

Вашият коментар