Как да създавате влиятелни уеб сайтове

уеб дизайнКак да се отличите и направите влиятелен фирмен сайт? Няколко лесни за изпълнение съвета, които ще подобрят вашата онлайн визия мигновено!


1) Интерактивност

Възможността за взаимодействие на потенциалните клиенти с вашия уебсайт е това, което отличава интернет от радиото, телевизията и пресата. Ако не се възползвате от нея, фирменият ви сайт няма да бъде успешен и ползваем.

В интернет потенциалните ви клиенти имат пълен контрол над това, което четат и чуват. Не мислете, че не могат да затворят вашия уебсайт, ако той предоставя фонова музика, или няма да спрат автоматичния видеоклип, който сте заредили в началната страница. Трябва да им позволите сами да открият вашата фирма и нейните услуги/продукти.

Интерактивност означава уебсайтът да ви показва единствено информацията, която сте пожелали да видите. Излишни и безсмислени изображения, текст, видео, аудио и всякакви маркетингови послания и реклами са ненужни, ако целите да имате използваем фирмен сайт.

Интерактивност е възможността да разглеждате допълнителна информация, свързана с тази, която сте потърсили. Един кратък пример:В сайт за услуги за почистване разглеждам най-скъпата услуга, линк към която е достъпен на първата страница. Но когато заредя тази страница, в нейното дъно виждам линк и обяснение на по-евтината услуга за почистване на домове и офиси, чиято цена повече ми допада.
Благодарение на доброто взаимодействие с мен като потенциален клиент, аз избирам по-евтината услуга, тъй като само тя отговаря на бюджета ми, вместо да се местя в друг сайт на друга фирма, предлагаща същите хигиенични услуги. От Димитър Николов;Интерактивност също означава бързата работа със сметки и цени. Едва ли ще закупя продукт от даден уебсайт, който не ми показва точната им стойност – с ДДС и плюс доставка.2) Уникалност

В интернет управляват монополите. В интернет няма място за марка номер две. Интернет действа по-скоро като софтуерната индустрия, където има склонност всяка категория да бъде доминирана от една единствена марка.
При операционните системи това е Windows. При текстообратотващите програми това е Word. При електронните таблици това е Excel. При електронните книги това е Adobe Reader.
От „11 Неизменни закона на интернет брендинга“, Ал Рийс и Лара Рийс
Но нали има толкова много уебсайтове и интернет бизнеси, че вече няма свободни ниши? Това е просто един глупав и наивен интернет мит.


Уникалността означава да имате собствено име и различна услуга/различен продукт.


При избор на домейн име никога не използвайте общи термини като „www.pochistvane.com“, „www.riben-restorant.com“, „software-developers.bg“ и подобни. Използвайте собствени имена. Има причина имена като „Google“, „Amazon“, „Yahoo“, „Wikipedia“ да доминират онлайн сферата. Те просто се различават.


Различна услуга или продукт? Не е трудно. Колко онлайн книжарници има в българското интернет пространство? Колко от тях предлагат големи намаления или възможност да поръчате книга от Amazon през тях? Колко от тях предлагат безплатна доставка при поръчка на повече от три книги, примерно? Почти няма такива. Лесен начин да се отличите, ако смятате да създавате книжарница в интернет, би било да изберете една от тези стратегии.


Да преговорим какво прави един фирмен сайт влиятелен

  • Собственото, отличаващо се име.
  • Уникалната услуга или различният продукт.
  • Минимализъм и показване на точната, желана информация
  • Ясно ценообразуване.
  • Пълна яснота относно фирмата и нейната мисия.
Източник: http://www.marketingburkan.com/

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Етикети: , , , , , ,

Вашият коментар